Arsim

Shih të gjitha

JABOLLÇISHTË/ Shkolla mund të mbetet pa mësimdhënës

Shkolla fillore “Liria” në fshatin Jabollçishtë të komunës Çashkë të Velesit rrezikon të mbetet pa kuadër mësimor. Janë të shumta lëndët ku ka mungesë të mësimdhënësve, qoftë në grupin klasor …

Kulturë

Vazhdo

FESTË NË FESTË/ Ditëlindja e Alfabetit dhe e Institutit për Trashëgimi Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve

Sot u mbajt solemniteti qendror i manifestimit kulturor–shkencor “Ditët e Alfabetit”, me rastin e shënimit të 113-vjetorit të Kongresit të Manastirit dhe 14- vjetorit të themelimit të Institutit të Trashëgimisë …

Kuriozitete

Vazhdo

FAKTE/ Shpejtësia e super kompjuterit VS trurit tonë

Faqja Fakteinteresante.al, në rrjetin social instagram ka postuar një fakt shumë mahnitës. Sipas tyre, superkompjuteri më i shpejtë në botë merr 24 milionë vat energji për të punuar por truri …