Komisioni Evropian i ka ndaluar punonjësit të përdorin “Tik-Tok”

Komisioni Evropian i ka ndaluar punonjësit të përdorin aplikacionin kinez TikTok për arsye sigurie mes tensioneve në rritje midis Pekinit dhe Perëndimit.
Qeveritë perëndimore janë të alarmuara nga provat se kompanitë kineze të teknologjisë po ndihmojnë Partinë Komuniste dhe shërbimet e saj të inteligjencës të mbledhin sasi të mëdha të dhënash në mbarë botën – me një fokus të veçantë në objektiva të larta politike dhe të sigurisë.

Një zyrtar i lartë tha se i gjithë stafi është urdhëruar të heqë TikTok nga pajisjet e tyre zyrtare, si dhe pajisjet e tyre personale nëse kanë të instaluar ndonjë aplikacion të lidhur me punën.

Anëtarët e stafit duhet të fshijnë aplikacionet e biznesit nga pajisjet e tyre private nëse këmbëngulin të mbajnë TikTok.
Institucione të tjera të BE-së, duke përfshirë Këshillin dhe Parlamentin, ka të ngjarë të ndjekin shembullin në ndalimin e aplikacionit kinez, megjithëse mund të duhet shumë më shumë kohë që Parlamenti Evropian të zbatojë një politikë të tillë.
Ndalimi ka të ngjarë të shpallet publikisht në konferencën e rregullt të mesditës së Komisionit.
Shtetet e Bashkuara kanë ndaluar tashmë TikTok nga shumë pajisje qeveritare, ndërsa Holanda po shqyrton një ndalim.