Ermonela Jaho fiton Çmimin Ndërkombëtar të Muzikës Klasike 2023- Artist i Vitit!

Ermonela Jaho, është fituese e Çmimit Ndërkombëtar të Muzikës Klasike 2023: Artist i Vitit.

Në përshkrimin që i është bërë asaj shkruan:

“Me bukurinë unike të zërit të saj të lavdishëm, të udhëhequr në mënyrë të sigurt dhe shkëlqyes vezullues, Ermonela Jaho magjeps me estetikën e saj të pastër vokale. Por kjo është vetëm njëra anë e artit të madh të këngëtares, tjetra është prania e saj teatrale elektrizuese. Pak këngëtarë e arrijnë një të tillë. shkallë e lartë e identifikimit me rolet e tyre, një vërtetësi kaq totale dhe emocion thellësisht prekës. Pasi del në skenë, Ermonela Jaho hedh si një mantel personalitetin e saj dhe mishëron plotësisht personazhin që duhet të interpretojë.”

Schoolture.info