(VIDEO) Është e shtrenjtë, por nuk do ta thyeni lehtë iPhone 14

iPhone 14 i fundit gjeti rrugën e tij në duart e Zak, nga kanali i njohur në YouTube JerryRigEverything, i cili testoi qëndrueshmërinë e telefonit.

Dizajni i modelit iPhone 14 është kopjuar kryesisht nga varianti i vitit të kaluar iPhone 13, por ka shumë përmirësime në fushën e harduerit.

Një nga ndryshimet kryesore është se Apple tani e ka bërë më të lehtë ndarjen e xhamit të pasmë dhe kostot e riparimit janë ulur.

Në mënyrë tipike, testi i qëndrueshmërisë fillon me testin e gërvishtjeve të ekranit, i cili tregon gërvishtje dhe gërvishtje të vogla në nivelin e gjashtë në shkallën Moss, me gërvishtje më të thella në nivelin e shtatë.

Kamerat në pjesën e pasme të modelit iPhone 14 sipas marketingut të Apple përdorin lente kristali safiri, por testi tregon se kjo nuk është e vërtetë pasi shenjat e gërvishtjeve fillojnë të shfaqen në nivelin e gjashtë të shkallës së Moss.

Një test djegie pak më i gjatë rezultoi në disa pikselë “të vdekur”, të cilët nuk rikuperohen, gjë që pritej.

Në fund, testi i lakimit me presion të dorës tregoi se iPhone 14 ka një ndërtim shumë të fortë dhe nuk vërehej asnjë përkulje apo plasaritje nga jashtë apo në integritetin e kasës.