Pyetja që duhet t’i bëni vetes përpara se të pranoni një punë të re: Është e rëndësishme për lumturinë afatgjatë

Ndjenja e të bërit një punë që e doni sjell me vete gëzim të jashtëzakonshëm, por mundësi të tilla nuk vijnë gjithmonë.

Ndërsa gjeneratat e mëparshme ishin, me sa duket, krenare që punonin për një kompani dhe rrallë e ndërronin karrierën e tyre, gjeneratat e reja i shohin ndërrimet e vendeve të punës si një sfidë.

Mirëpo, çfarë duhet të dini përpara se të vendosni të ndërmerrni hapin për të ndryshuar karrierën tuaj, transmeton Telegrafi.closevolume_off

Ndërrimi i punës

Nëse ndërroni punë për shkak të mungesës së përmbushjes, mund të jetë një ide e mirë të siguroheni që mundësia e re të përputhet me qëllimet dhe nevojat tuaja.

Gjetja e kuptimit në punën tuaj është e rëndësishme dhe nëse vazhdimisht ndiheni sikur nuk po arrini potencialin tuaj të plotë, zhgënjimi do të rritet shpejt. Prandaj do të ishte mirë që para se të vendosni patjetër të ndryshoni punën, ndër të tjera, t’i bëni vetes një pyetje të rëndësishme – “A do të jem i emocionuar të ngrihem nga shtrati në mëngjes për të shkuar në punë?” Nëse e keni frikë orën tuaj të ziles çdo mëngjes dhe e keni refuzuar shkuarjen në zyrë, ka shumë mundësi që të keni arritur pikën e djegies dhe të mos kënaqeni me punën që po bëni ndërkohë që jeni atje.

Për të rritur kënaqësinë në punë për një periudhë më të gjatë, shmangia e gabimeve është një faktor i rëndësishëm. Ndjenja e vazhdueshme sikur po “vraponi pa drejtim” do t’ju çojë në mënyrë të pashmangshme që t’ju mbarojë forca ose të hiqni dorë.

Për të shmangur që kjo të ndodhë përsëri, pyesni se çfarë projektesh do të merrni në këtë rol të ri. Pyesni veten nëse tingëllojnë emocionuese. Sa i motivuar do të jeni për të arritur këto synime? Sa më shumë të emocionuar të jeni për punën që po bëni, aq më shumë energji do të ndiheni në fund të një dite të gjatë dhe kjo energji është ajo që do t’ju mbajë përpara.

Sipas klinikës Mayo, shumë faktorë kontribuojnë në ndjenjat e lodhjes mendore dhe fizike në punë. Megjithatë, humbja e vetes në punën tuaj dhe mospasja e një vizioni të qartë të asaj që po punoni janë kontribuesit kryesorë të këtyre emocioneve negative, raporton The List.Është shumë më e lehtë të qëndroni produktiv dhe të përqendroheni në detyra të vështira kur jeni të emocionuar për të arritur atje. Në fund të fundit, njohja e vetvetes dhe ajo që do t’ju motivojë është thelbësore. Mos kini frikë të bëni pyetje dhe sigurohuni që puna juaj e ardhshme t’i përshtatet të gjitha aspekteve të jetës suaj.