Schoolture TV

Dritare kulturore për të rinjtë

Veprat e Van Gogut në dimension teknologjik

Një ekspozitë arti në Atelier des Lumières të Parisit nxjerr në pah punën e piktorit holandez Van Gogh , si “The Starry Night”, “Sunflowers” dhe “The Potatoes Eaters”, por jo në mënyrë konvencionale.

Në vend që thjesht të shfaqin pikturat e Van Gogh në korniza, ekspozita, e titulluar “Van Gogh, la nuit étoilée” (yjet e yllit), u jep vizitorëve një përvojë të mrekullueshme shikimi duke i bërë ata të ecin nëpër paraqitje të hollësishme dixhitale gjigande të veprave të tij më të mëdha.Ndërsa ne nuk mund të hyjmë në mendjen e Van Gogh, kjo ekspozitë i lejon njerëzit të afrohen përmes një rrugëtimi dixhital më me imtësi në veprat e tij më të famshme të artit.

Ekspozita i ndihmon vizitorët të eksplorojnë disa nga më shumë se 2.000 fotografi të Van Gogut të pikturuara gjatë 10 viteve të fundit të jetës së tij. Gjithashtu disa nga veprat e tij të hershme janë gjithashtu të paraqitura në ekspozitë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *