Cilat janë termat më të kërkuar në Google në vitin 2022?

Wordle ishte termi më i kërkuar në Google në vitin 2022, si në SHBA ashtu edhe në mbarë botën, sipas rishikimit të Google Trends Year in Search .

Loja mundi termat si “Rezultatet e zgjedhjeve” dhe “Jeffrey Dahmer/Jeffrey Dahmer” në SHBA (termi i dytë dhe i dhjetë më i popullarizuar, respektivisht) dhe “Ukrainë/Ukrainë” dhe “Mbretëresha Elizabeth” globalisht (e treta dhe e katërta).

“Kjo me të vërtetë është bërë një obsesion i përbashkët për të gjithë, dhe mund ta shihni në të dhëna”, tha Simon Rogers, kreu i ekipit të të dhënave të tendencave në Google, për The Washington Post.

Wordle është një lojë e përditshme fjalori, e ngjashme me Jotto ose Mastermind, në të cilën përdoruesve u jepen gjashtë supozime për të gjetur fjalën e ditës. Të gjithë lojtarëve u jepet e njëjta fjalë (përcaktuar nga një redaktues në New York Times) dhe mund të luajnë vetëm një herë në ditë.

Loja u bë një hit viral në fund të vitit 2021 pasi lojtarët filluan të ndajnë aranzhime të fshehta të katrorëve emoji së bashku me një pjesë të tekstit (zakonisht fjala Wordle, e ndjekur nga numri i enigmës) në mediat sociale, duke nxitur të tjerët të pyesin, “What Wordle ? Më 31 janar, New York Times Company bleu Wordle nga zhvilluesi i saj origjinal, programuesi Josh Wardle, për një shumë të pazbuluar.

“Unë do të thoja se ajo që e bëri trendin e Wordle është se ishte diçka që vazhdimisht i mahniti njerëzit gjatë gjithë vitit”, tha Rogers. “Kishte raste gjatë vitit, si pushtimi i Ukrainës dhe vdekja e Madhërisë së Saj Mbretëreshës, kur ato nocione u bënë më të zakonshme. Por dashuria e njerëzve për lojën mbeti konstante, sepse për shumë njerëz, loja ishte diçka që i gëzonte dhe i inkurajonte.

Në nivel global, 10 kërkimet më të mira në Google ishin:

Wordle

India vs Anglia

Ukrainë

Mbretëresha Elizabeth

Ind vs SA (një ndeshje kriket midis Indisë dhe Afrikës së Jugut)

Kupa e Botes

India vs Inditë Perëndimore

iPhone 14

Jeffrey Dahmer

Premier League indiane