Uri e vazhdueshme, 10 gjërat që e shkaktojnë

Emocionet si stresi, ankthi, mërzia mund të nxisin një dëshirë të vazhdueshme për ushqim: është e ashtuquajtura uria nervoze.

Emocionet mund të çojnë në dëshirën e pakontrollueshme për ushqim. Ankthi, mërzia, trishtimi, shqetësimi, mund të kërkojnë kompensim në kërkim të vazhdueshëm për diçka jo të shëndetshme për të ngrënë.

Por, shkaqet nuk janë vetëm psikologjike: nëse ndiheni të pangopur, kjo mund të varet edhe nga ADN-ja juaj.

Njohja e shkaqeve bën të mundur menaxhimin më të mirë të problemit dhe veprim më efektiv për të “shuar” urinë e vazhdueshme.

Kushtojini vëmendje këtyre 10 shkaqeve që shkaktojnë këtë ndjenjë të bezdisshme të urisë së vazhdueshme.