GJUHA PERCAKTON IDENTITETIN TONE

Shkruan: Rexhail Ramadani

IDENTITETI YNE NUK ESHTE AS EVROPIAN AS LINDOR Nuk eshte gjeografik POR ESHTE authentik origjinal GJUHESOR , KESHTU QE TEZA QE NGRITI ISMAIL KADARE ISHTE PSEUDO SHKENCORE , NUK KA IDENTITET EVROPIAN AS LINDOR sepse ato jane koncepte GJEOGRAFIK , KA NDIKIM KULTUROR , POLITIK, EKONOMIK por ate origjinalen na e percakton gjuha qe e kemi marre nga nenat tona brez pas brezi.

IDENTITETET NUK I KRIJON GJEOGRAFIA; AS PERANDORITE

 POR GJUHA

PSEUDO INTELEKTUALET NE KOSOVE DHE MAQEDONI NGATERROJNE FILOZOFINE DOMIUNANTE LIBERALE ME IDENTITETIN EVROPIAN..,. POR FILOZOFIA ESHTE BOTEKUPTIM;: IDENTITI ESHTE GJUHA QE TE DALLON PREJ TE TJEREVE.

Para se te egzistoje Evropa dhe lindja ka egzistuar gjuha shqipe…

Ismail Kadare ngriti nje teze te gabuar, vetem qe tu serviloset qarqeve evropiane , ai ka karakter servili, ndersa ne letersi eshte gjenial  ..nje nga shkrimtaret me te medhenj qe kemi i njohur boterisht.

Me pas mercenaret qe paguhen prej sherbimeve lindore filluan te plasojne idene se , Turqit e ruajten identitetin tone, gje qe nuk eshte e vertete. Identiteti turk eshte i vonshem, edhe ate ka elemente te modernes te ndertimit kombit me ideologji Evropiane, perandoria osmane kishte alfabet arabo -turk. Alfabetin ne e ndryshuam por GJUHA mbeti e njejte,u trashegua dhe ruajt nga populli.

Ishin aleat strategjik shqiptaret me Turqit, ndryshuan fene por qe me pas ne sistemin osman u avancuan, kontribuan per zgjerimin e perandorise,  por ARNAUT i bente GJUHA SHQIPE te kuptohemi edhe pse si alfabet zyrtar ishte alfabeti ARABO -TURK.

 Gjuha SHQIPE eshte ruajtur nga POPULLI ,

TEZA E NDERTIMIT TE KOMBIT E SAMI FRASHERIT, ESHTE PIKERISHT GJUHA SHQIPE.

Teza per identitetin tone duhet te jete autentik, origjinal , GJUHA , nuk krijohen identitetet cdo dite…

Teza e Ismail Kadarese mbi identitetin Evropian te shqiptareve me pas linden tezat lindje dhe perendim, a me lindjen e parendimin gje qe ishin te panevojshme.

GJUHA SHQIPE KA EGZISTUAR PARA EVROPES DHE PARA LINDJES .

PRANDAJ THEMELI I IDENTITETIT TONE ESHTE LINGUISTIK.

NE DUHET TE KEMI ATE AUTENTIKEN. Pastaj ndikimi varet nga rrethanat turke : kemi pasur alfabet elen, romak, arabo turk, me vone ne Kongresin e gjuhes shqipe kemi marre germat latine.

Por gjuha eshte ajo autentikja, dmth identiteti yne eshte GJUHESOR. GJUHA ESHTE AJO QE NA BEN TE VECANTE, AJO QE NA LIDH ME RRENJET ANTIKE .

E VETMJA GJURME E ANTIKES SOT ESHTE GJUHA SHQIPE.

Gjuha shqipe si themel i identitetit tone eshte para se te egzistoje koncepti Evropa , pra ketu nuk do te bejme kompromis dhe nuk ka nevoje ti servilosemi askujt, ne duhet te jemi autentik

IDentiteti yne kombetar dhe kultura jone kombetare bazohet mbi Etnicitetin, pra eshte komb etnik, sepse gjuha percakton identitetin tone.,

Gjuha jone eshte gjuha qe kane folur elenet, iliret, maqedonasit e lashte, epirotet qe gjithe quheshin pellazg.

Grek nuk egzistojne , kur flitet per grek antik eshte gabim kam lexuar elenologet me te shquar, vetem per ELEN flitet. ato ishin Elen dhe elenet ishin me te qyteteruarit e kohes.

IDENTITETI YNE eshte GJUHESOR, LINGUISTIK as perendimor as lindor eshte autentik  GJUHESOR

Kur u krijua Jugosllavia : Prishtina u be qender kulturore e gjithe shqiptareve te Jugosllavise, dhe kjo qender meqe kuadri u shkollua me teper ne Beograd dhe Zagreb ndertoi nje kulture kombetare me te avancuar nga ajo komuniste nacionale e Tiranes qe ishte nen Enver Hoxhen por nuk u krijua identitet i ri.

Tirana ngeli qender kulturore ne Shqiptare, Prishtina u be qendra kulturore per gjithe shqiptaret e Jugosllavise.