Nxënësit kthehen në bankat shkollore, nis sot viti i ri shkollor 2023/24

Për mbi 200 mijë nxënës të shkollave fillore dhe të mesme sot fillon viti shkollor 2023/2024, i cili me vendim të Qeverisë për herë të parë në vend të 10 qershorit do të përfundojë më 17 qershor. Përveç pushimit dimëror, studentët do të kenë edhe pushim pranveror, që do të filloj nga 29 prilli dhe do të zgjas deri më 5 maj 2024.


Sipas Konceptit për Arsimin Bazë, i cili aplikohet gradualisht nga viti 2020, në këtë vit shkollor nxënësit e klasave të treta dhe të gjashta do të mësojnë sipas plan-programeve të reja dhe për këtë janë duke u përgatitur tekste të reja.

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri dje ka njoftuar se do të ketë vonesë vetëm për tekstet e klasës së gjashtë që janë në fazë miratimi dhe pret që ato të dorëzohen gjatë muajit shtator.