Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme do të marrin ndihmë financiare nga shteti

Në seancën e sotme Qeveria ka sjellë vendim me të cilin në gjashtë muajt e ardhshëm nxënësit në shkollat fillore do të marrin nga 1200 denarë ndërsa ata në shkollën e mesme do të marrin 1 800 denarë.
Me këtë masë përfshihen 105 mijë nxënës, ndërsa janë ndarë 14,3 milionë euro, raporton SHENJA.
15 mijë studentë të cilët jetojnë jashtë vendit do të marrin vauçer për udhëtim.
Në shtatë muajt e ardhshëm do të marrin nga 600 deri në 1200 denarë.
Këtë masë mund ta shfrytëzojnë nxënësit që të ardhurat në famije nuk i tejkalojnë 50 mijë denarë.