Ç’mund të ndodhë nëse nuk ngisni makinën tuaj për një kohë të gjatë?

Nëse e lini makinën tuaj në parking për një kohë të gjatë dhe nuk e ngisni me javë, mund të keni probleme të mëdha.

Konkretisht, shumë pjesë të automjetit nuk e durojnë qëndrimin e gjatë.

Bateria shkarkohet kur makina është e palëvizshme. E thjeshtë! Nëse nuk e drejtoni makinën për javë të tëra, ajo ndoshta do të mbarojë, ose nuk do të jeni në gjendje të ndizni motorin.

Disqet në frena do të ndryshken dhe frenat e para do të jenë shumë larg performancës së frenave kur ato janë plotësisht të sakta. Forca e frenimit do të jetë shumë më e dobët dhe do të duhet pak kohë para se frenat të kthehen në funksionalitetin e plotë.

Nëse e lini makinën pa lëvizur për një kohë të gjatë, mos e përdorni frenën e parkimit, sepse pllakat dhe disqet mund të bllokohen.

Goma, ndryshk, erë e keqe

Duke qëndruar në një vend për një kohë të gjatë, gomat ndoshta do të deformohen. Kontrolloni me një teknik shërbimi, veçanërisht nëse ndjeni dridhje që nuk ishin aty para herës së fundit kur keni ngasur makinën.

Nëse e lini makinën tuaj në një vend ku ka shumë lagështirë, ka shumë të ngjarë që kur të ktheheni tek ajo pas disa javësh, të habiteni nga aroma e pakëndshme. Nëse parkoni në një garazh, gjithmonë lini dritaret paksa poshtë – aq sa ajri të hyjë në kabinën.

Rust mund të formohet në rezervuar për shkak të kondensimit. Prandaj, duhet të karburantoni rezervuarin përpara se të parkoni për një kohë të gjatë.

Nëse parkoni automjetin tuaj në dimër dhe është plot kripë, nuk është e nevojshme të përmendni se çfarë ndikimi do të ketë në sipërfaqet e kallajit të makinës.

Gërryerja nuk do të jetë e dukshme menjëherë, por patjetër që do të zhvillohet më shpejt. /tesheshi.com/