6 ‘sekrete’ nga sistemi arsimor japonez që ndikojnë në suksesin e fëmijëve

Në Japoni, shkolla shihet si një gur i rëndësishëm në jetë. Kjo është arsyeja pse ka 210 ditë shkolle në një vit.

Dhe edhe pse ka shumë ngjashmëri midis sistemit arsimor japonez dhe atij në vendet e tjera, ka disa aspekte që e bëjnë këtë sistem një nga më të efektshmit në botë.

Derisa të arrijnë klasën e 4-të, fëmijët japonezë nuk bëjnë provime.

Mund të duket e çuditshme, por shkollat ​​japoneze vendosin sjelljen para njohurive. Qëllimi i tyre për 3 vitet e para është të zhvillojnë karakterin e fëmijëve, jo të gjykojnë njohuritë e tyre. Ata mësojnë si të jenë bujarë dhe të dashur. Gjithashtu mësojnë të respektojnë të tjerët dhe të zhvillojnë një lidhje të butë me natyrën dhe kafshët.

Fëmijët pastrojnë shkollën vetë.

Ndërsa shkollat ​​në pjesën tjetër të botës punësojnë roje dhe kujdestarë për ta mbajtur shkollën të rregullt, kjo nuk ndodh në Japoni. Aty, studentët janë përgjegjës për pastërtinë e klasave, kafeneve, madje edhe tualeteve.

Sistemi arsimor japonez beson se pastrimi së bashku i mëson studentët të ndihmojnë njëri-tjetrin dhe të punojnë në ekipe.

Nxënësit ushqehen në klasë, së bashku me mësuesin e tyre.

Në vendet e tjera mund të jetë e rrallë të shohësh një mësues duke ngrënë së bashku me studentët e tyre, por në Japoni kjo gjë konsiderohet e dobishme për ndërtimin e një lidhjeje pozitive student-mësues.

Gjithashtu, sistemi arsimor japonez siguron që studentët të konsumojnë ushqime të shëndetshme. Pra, në shkollat ​​fillore dhe të mesme publike, dreka gatuhet sipas një menuje të standardizuar të zhvilluar nga profesionistë të kujdesit shëndetësor dhe kuzhinierë të kualifikuar.

Ata marrin pjesë në punëtoritë pas shkollës.

Punëtoritë pas shkollore ose shkollat ​​përgatitore janë shumë të popullarizuara në Japoni. Aty, studentët mund të mësojnë gjëra të reja përveç ditës së tyre shkollore 6-orëshe. Klasat mbahen në mbrëmje dhe shumica e studentëve japonezë i ndjekin ato në mënyrë që të mund të futen në një shkollë të mesme të mirë. Japonezët studiojnë edhe gjatë fundjavave dhe gjatë pushimeve.

Përveç lëndëve të tjera, studentët japonezë mësojnë poezi dhe kaligrafi japoneze.

Kaligrafia japoneze, e quajtur gjithashtu Shodo, është një formë arti, në të cilën njerëzit shkruajnë karaktere kuptimplota kanji (karaktere kineze që përdoren në sistemin e shkrimit japonez) në një mënyrë ekspresive dhe krijuese.

Nga ana tjetër, Haiku është një formë poezie në të cilën frazat e thjeshta përdoren për të përcjellë emocione të thella te lexuesit. Kjo formë e poezisë konsiderohet të ketë efekte intelektuale, terapeutike dhe estetike. Të dyja këto klasa i mësojnë fëmijët të respektojnë traditat e tyre shekullore dhe të vlerësojnë kulturën e tyre.

Pothuajse çdo student duhet të veshë uniformat e shkollës.

Politika e uniformës në pothuajse çdo shkollë të mesme të vogël në Japoni ka për qëllim të heqë pengesat dhe të ndihmojë në promovimin e një ndjenje të komunitetit, familjes dhe bashkimit midis studentëve.