TALLJA/ Samsung me Apple, por përse?

Pas prezantimit të iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max, i cili përmban ekranet ProMotion me një ritëm të ndryshueshëm të rifreskimit prej 120Hz, Samsung në një mënyrë shumë të dukshme ka tallur Applen, sepse mes këtyre të fundit vendosi të bashkohet me kompanitë, telefonat e të cilëve vijnë me rifreskim 120Hz ekranet.

Në një cicërimë në llogarinë zyrtare të Samsung Mobile shkruan se “Ne jemi duke u freskuar tash e sa kohë me 120Hz”.

Ndërsa Apple është përfolur për të miratuar ProMotion në iPhonen e saj të Vitit në vitet e fundit, Samsung vetëm kohët e fundit ka miratuar një shkalla e rifreskimit prej 120 Hz.

Telefoni i parë i mençur i Samsungut që miratoi një normë freskimi 120Hz ishte Galaxy S20, i lëshuar në muajin mars të vitit 2020, që do të thotë se Samsung në cicërimën e tij i jep vetes ndoshta pak më shumë rëndësi seç duhet.

IPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Pro Max, së bashku me iPhone 13 dhe iPhone 13 mini, kanë vrima më të vogla në pjesën e përparme të ekranit, performancë më të shpejtë dhe kamera të përmirësuara.