MUHAMED KAMBERI/ Mendimi im për OMICRON

MENDIMI IM PER :

 VARIANTIN OMICRON I SARS COVID 2  Shum te panjohura? -por eshte vertetu se ky soj ka 30mutacione.                                  Esht me infektuse ( kontaginoz) -ngjites- se sojet e me parshme.            

Studimet flasin se ky tip jep vdekshmeri me te vogel ne krahasim me tipat tjere te COVID- 19

 Te vaxinuarit me tre doza shum leht e kalojne .

 PCR -testet jane te mjaftushem per diagnoztifikim.

 Ende zdihet se pacientet qe kan kalu Covid -19 sa jan te mbrojtur nga ky tip .

 Protokolet -Masat restriktive mendoj se duhet te zbuten  !.

 Ruajtja e distances dhe mos tubimi  ne ambiente te mbyllura duhet te praktikohen

 Mbajtja e maskave ka shum pakjartesi ?

 Ne kafene mundet pa maske! a ne klase apo amfiteater  e patjetersushme ?.

 Mbajtja e maskave ne foshnjore( cerdhe ) ,parashkollore apo klasa te ulta per mua esht e pa logjikshme VAXINIMI-tash per tashe esht e vetmja arme per ta zhduke ket  pandemine -Covid 19 .