Në gjurmët e një vendbanimi të panjohur ilir

Një mision shqiptaro-polak i arkeologjisë ka rënë në gjurmët e një vendbanimi ilir mbi 2300 vjeçar. Vendbanimi është zbuluar në zonën e Bushatit, rreth 10 kilometra larg Shkodrës. Arkeologët thonë se bëhet fjalë për një objekt arkeologjik, që zgjon interes nga pikëpamja shkencore, pasi gjendet shumë afër Shkodrës dhe Lezhës.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, përgatiti kronikën.

https://www.zeriamerikes.com/a/misioni-arkeologjik-shqiptaro-polak-vendbanim-ilir/4960483.html