Schoolture TV

Dritare kulturore për të rinjtë

Publikimi/ Një minare e rrallë në Tiranë: prej duri dhe e dalë nga çatia

Artan Shkreli, zv/ministër i Transporteve, por i apasionuar pas së vjetrës në arkitekturë e urbanistikë, duke qenë dhe i tillë në profesion, ka publikuar foton e rrallë të një xhamie që ka minare prej druri e jo vetëm.

Minarja e saj është shtatshkurtër dhe e dalë nga çatia e xhamisë, pra jo ngrehinë unike ngjitazi me xhaminë, siç është në stilin klasik.

“M I NA R E . D R U R I . N E . T I R A N E…
trakt i nje fotografie, shkrepur me aparat rolleyflex me dy objektive, nga Larissa Quaroni me 1929, ne Tirane”, shkruan Shkreli, duke veçuar vetëm faktin e rrallë se minarja është prej druri. /tesheshi.com/