Testi i qëndrueshmërisë: Porsche kaloi 5 mijë km duke vozitur me shpejtësi konstante prej 300 km / orë

Testi u krye në pistën Nardo në Itali si pjesë e provave përfundimtare të modelit të ri 911 GT3.

Reputacionin e fituar me vështirësi gjatë gjithë historisë, Porsche e mban duke i nënshtruar secilit model teste më rigoroze para se t’a vendosë atë në treg.

Kështu, 911 GT3 i ri, si pjesë e testit të qëndrueshmërisë, përshkoi 5,000 km, me një shpejtësi konstante prej 300 km / orë, dhe prova u ndërpre për pak kohë vetëm për të furnizuar karburantin me rezervuar.

Testi u krye në pistën e famshme të provës rrethore Nardo në Itali, gjatësia e së cilës është 23 km. Makina kaloi rreth 217 xhiro në këtë pistë për pak më shumë se 16 orë, transmeton Telegrafi.

Para provave përfundimtare, Porsche testoi motorin në kushte të ndryshme të funksionimit, dhe deri në 22,000 orë pune ishin shpenzuar në prova.

911 GT3 i ri pati premierën në shkurt 2021. Mundësohet nga një motor me benzinë ​​atmosferike me 6 cilindra 4.0 litra që “rrotullohet” deri në 9,000 rpm.

Motori prodhon 510 kuaj fuqi (375 kW), e cila është e mjaftueshme për të përshpejtuar nga 0-100 km / orë në 3.4 sekonda dhe për të zhvilluar një maksimum prej 320 km / orë.

Shitja fillon në maj dhe çmimi fillestar është rreth 152,000 euro.