Schoolture TV

Dritare kulturore për të rinjtë

Tërheqëse: ekspertët shpjegojnë se ç’është tornadoja e zogjve

Skena magjepsëse u filmuan në qiell sipër shtetit të Gujarat në Indi, dhe siç e kanë sqaruar ekspertët, ky fenomen quhet murmuritje në ornitologji.

Bëhet fjalë për “lindjen” e një tufë zogjsh dhe formacioneve të jashtëzakonshme që ato formojnë në fluturim.

Qindra mijëra zogj formuan një formë tornado në qiell, një pamje mjaft terheqëse.