Schoolture TV

Dritare kulturore për të rinjtë

Një biznes në rritje në kohë pandemie: Dadoja virtuale, gjithnjë e më popullore

Ndërsa shumica e prindërve i kalojnë ditët në katër mure me fëmijët e tyre, ata nuk kanë më nevojë për një dado gjatë këtyre muajve, ndërkohë që dhe ardhja e një dadoje në apartament, për shkak të distancës fizike, nuk rekomandohet në të gjitha këto ditë.

Por edhe pse janë në shtëpi, prindërit duhet të punojnë, dhe me fëmijët e vegjël që janë në të njëjtën dhomë ose në dhomën pranë tyre, është shumë e vështirë, shpesh e pamundur. Kur p.sh. të dy prindërit kanë takime përmes Zoom-it ose duhet të punojnë për ndonjë projekt të rëndësishëm, dikush duhet të ndihmojë vërtet ata rreth fëmijëve që nuk kanë shumë mirëkuptim për angazhimet e tyre në biznes, shkruan Business Insider.

Si rezultat, i ashtuquajturi “popullaritet” është rritur në SHBA rreth dadove virtuale. Ata nuk vijnë në shtëpi, natyrisht, por ata kujdesen për fëmijët përmes Zoom-it ose FaceTime dhe i argëtojnë ata për 45 minuta ose një orë ndërsa prindërit e tyre punojnë, bëjnë detyra, ose thjesht duan të marrin ca kohë që vetë të pushojnë. Përveç prindërve, babagjyshi virtual është shpesh i mirë edhe për fëmijët, pasi kjo prish rutinën e tyre të përditshme në shtëpi.

Nga mesi i marsit deri në mes të prillit, në SHBA pati një rritje në industrinë e dados virtuale deri në 700 përqind dhe shumë kompani janë përpjekur të përfitojnë nga situata duke reklamuar shërbimet e tyre dixhitale. Ata gjithashtu edukojnë dado se si të punojnë me fëmijët përmes thirrjeve video. Dadoja virtuale nuk zgjat shumë, por rekomandimet janë që të zgjasë 45 minuta deri në një orë, por sigurisht që koha është rregulluar në detyrimet e prindërve.

Në botën virtuale, puna e një dadoje nuk është, natyrisht, të kujdeseni për fëmijët, por t’i argëtoni ata dhe të mbushni kohën e tyre, kështu që ata mësojnë dhe luajnë së bashku. /tesheshi.com/