Infermieri që ndihmoi 14 mijë pacientë të përmbushin “dëshirat e tyre të fundit”

Një shofer ambulance në Holandë i ka ndihmuar 14 mijë njerëz t’i plotësojnë “dëshirat e tyre të fundit”.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, infermierit në pension, Kees Veldboer 60 vjeçar, i erdhi ideja kur transferoi një pacient të sëmurë në një spital tjetër, ndërkaq përkundër kohës së lirë e pyeti atë se ku donte të shkonte.

Kështu ai dëshironte të shihte portin e Roterdamit për herë të fundit, dhe Veldboer caktoi një person që t’ia plotësonte këtë dëshirë.

Një vit më vonë 60 vjeçari themeloi fondacionin “Stenshting Ambulanca Wens” dhe që atëherë i ka transportuar pacientët në dasma, muze, galeri, shfaqje, ndeshje futbolli etj. /Telegrafi/

Kees Veldboer, 60, has helped fulfil the dying wishes of more than 14,000 people including an elderly couple who wanted to see snow for the last time

Çifti i moshuar që shprehu dëshirën të shoh borën për herë të fundit.

A man meets a seal

Një burrë që takoi një fokë.

A woman meeting a horse

Një grua që u dërgua në një shtallë për të parë një kalë.

The Stichting Ambulance Wens took this man to see classic cars at a show in Rosmalen

Një burrë që u dërgua për të parë makina klasike në një shfaqje në Rosmalen

Another quite popular wish is for patients to see their favourite piece of art for one last time and Mr Veldboer delivered- he arranged many trips to the museum, after the opening hours so people could admire the art. The most recent one was at the Rijksmuseum in Amsterdam, where people were able to see Rembrandt's exhibition (pictured: a man looks at 'The Night Watch' by Rembrandt)

Një burrë që u dërgua në muze, pasi ishte i apasionuar pas artit.

Patients who are terminally ill fulfil their dying wish by visiting characters of Disney On Ice

Pacientët vizitojnë personazhet e Disney On Ice.

A patient looks up at sharks

I moshuari që u dërgua në një akuarium për të parë peshkaqenë.

A terminally ill patient takes a trip to the beach. Mr Veldboer said: 'It's not only about helping the patient, we also help their families and friends create beautiful memories. We know we cannot make them better but we give them so much joy in their last days and it's special'

Dëshironte të shihte plazhin për herë të fundit.