FOTO/ Një jaht luksoz që lundron dhe fluturon

Një firmë italiane ka projektuar jahtin më të ri luksoz dhe është projektuar për të fluturuar dhe lundruar njëkohësisht.

I quajtur Air Yacht, automjeti ekstravagant është zbuluar në imazhet konceptuale nga firma me bazë në Romë “Lazzarini Design Studio”.

E gjithë struktura e jahtit do të jetë e përbërë nga fibra karboni. Mjeti do të punojë në sajë të tetë motorëve elektrikë, të furnizuar edhe me energji diellore, ndërsa do të ketë edhe dy balona gjigante të mbushura me helium, që do ta lejojnë të fluturojë dhe të pluskojë mbi ujë. Jahti mendohet të arrijë shpejtësi prej 60 nyjesh detare, ose 111 km/h.

Është e paqartë se sa do të kushtonte “Air Yacht” pasi të ndërtohet, megjithëse firma thotë se është projektuar duke pasur parasysh pronarët privatë, transmeton rtv21.tv.

Gjatësia e përgjithshme e strukturës së fibrës së thatë të karbonit do të ishte gati 150 metra, me një gjerësi prej 80 metra, ndërsa kuverta kryesore qendrore do të ishte 10 metra e gjerë.

Jahti nuk është një aeroplan për transport publik apo qëllime turistike.

Air Yacht ngjitet në qiell falë dy xhamave të mëdhenj, të dyja me ndarje qendrore të paarritshme për pasagjerët që përmbajnë helium.

Ekzistojnë pesë suita për pasagjerë të disponueshme në secilën anë të fluturimit me pamje mbresëlënëse të dritareve nga qielli./21Media