Tetovë, u mbajt ekspozita “Profile” e piktorit Eduart Karaj në Galerinë e Arteve Pamore

Në hapësirat e Galerisë së Arteve Pamore në Tetovë mbrëmë u mbajt ekspozita personale e piktorit të njohur shqiptar nga Shqipëria, Eduart Karaj. Ekspozia mbante titullin “Profile”, njofton Portalb.mk.

Arti “Profile” i referohet tufëzimit të ideve filozofike dhe pjesa më e madhe e veprave, skulpturave vjen nga monumentet duke zënë njohuri për besimet e lashta të këtejme. Autori në veprat artistike përcjell një uniformitet të një rajoni të caktuar, ku fryma bizantine konsiderohet si pikë e lartë e kulturës në krijimtarinë e tij.

“Kjo ekspozitë sjell vepra me vlera të larta artisitike dhe karakteristike për nga stili dhe metodika.” thonë nga Galeria e Arteve Pamore në Tetovë.

Në ekspozitë prezent ishte dhe piktori Eduart Karaj.

Më poshtë mund të shihni disa nga momentet e ekspozitës së djeshme.

Ekspozita “Profile” në Galerinë e Arteve në Tetovë.
Ekspozita “Profile” në Galerinë e Arteve në Tetovë.
Ekspozita “Profile” në Galerinë e Arteve në Tetovë.
Ekspozita “Profile” në Galerinë e Arteve në Tetovë.