Katërmbëdhjetë filmat e famshëm që janë pëlqyer edhe pse janë xhiruar vetëm në një lokacion

Mund të duket pak e mërzitshme të keni një film të xhiruar tërësisht në një lokacion të vetëm, por ka pasur shumë filma në historinë e kinemasë që janë tërheqës deri në fund, ndonëse xhirimet e tij ishin të kufizuar në një vend të vetëm xhirimi. Këta filma kanë një kast dhe buxhet të kufizuar, dhe filma të tilla quhen quhen një pjesë dhome, një dramë dhome ose një film dhome.

Bright Side solli disa nga shembujt më të mirë të këtyre filmave

1. The Platform (2019)

Ky film zhvillohet I tëri në një burg. Çdo qeli kishte dy persona në të. Ka vetëm një platformë ushqimore dhe të burgosurit kanë vetëm dy minuta kohë të ushqehen. Kjo është jeta e makthit nëpër të cilën njerëzit kalojnë kur bllokohen në një burg të vetmuar.

2. Gerald’s Game (2017)

Ky film bazohet në romanin e Stephen King me të njëjtin emër. Është fjala për një grua që duhet të gjejë mënyrën të shpëtojë kurr burri i saj pëson një atak në zemër gjatë aktit seksual dhe ajo mbetet e prangosur në shtrat.

3. Cube (1997)

“Cube” është një film me në qendër rreth gjashtë njerëz të panjohur gjithsej me personalitete të larmishme që janë bllokuar në një labirint pafund. Është plot kurthe vdekjeprurëse, gjë që e bën këtë film një orë intriguese.

4. Carnage (2011)

Pasi dy djem të futen në një përleshje në një shesh lojrash shkollore, prindërit vendosin të takohen në një apartament në Brooklyn për të zgjidhur çështjen për mirë. Diskutimi i sjellshëm i çështjeve kthehet një pasdite në një mbrëmje, dhe së shpejti gjërat bëhen kaotike për shkak të luftës verbale.

5. 12 Angry Men (1957)

“12 Angry Men” është një dramë epike në lidhje me një grup jurish në një dhomë që duhet të vendosë fatin e një 18-vjeçari në gjyq. Çdo anëtar i jurisë i përfshirë duhet të bëjë çështjen e tyre për vendimin e tyre, së bashku me disa prova shumë bindëse që dukeshin se ishin kristal të qarta në fillim.

6. Buried (2010)

Në këtë film, Ryan Reynolds e gjen veten të varrosur të gjallë brenda një arkivoli. Ai duhet t’i shpëtojë këtij kurthi vdekjejeprurës klaustrofobik me vetëm një çakmak dhe një celular, para se të mbarojë koha.

7. Panic Room (2002)

“Panic Room” është një film në lidhje me një grua të divorcuar dhe vajzën e saj diabetike që strehohen në dhomën e sigurt të shtëpisë së tyre kur tre burra depërtojnë për të kërkuar ndonjë pasuri të humbur dhe do të bëjnë çdo gjë për ta gjetur atë.

8. Moon (2009)

“Moon” është një film në lidhje me një astronaut të quajtur Sam Bell i cili përballet me një krizë personale kur kryqëzata e tij e vetmuar 3-vjeçare në hënë do të marrë fund. Ai punon së bashku me kompjuterin e tij, GERTY, që dërgon pako përsëri në Tokë me burime që do të ndihmojnë për të zgjidhur çështjet e fuqisë së planetit.

9. The Invitation (2015)

“The Invitation” është një dramë emocionuese për një burrë që pranon ftesën e ish-gruas së tij për një party që ajo po organizon. Përfundimisht, ai e kupton që ajo dhe partneri i saj i ri janë deri në diçka të dyshimtë kur ata mbyllin mysafirët e tyre brenda shtëpisë së tyre për një arsye misterioze dhe kërcënuese për jetën.

10. Locke (2013)

Kjo është një dramë në lidhje me një njeri të përkushtuar të familjes, të quajtur Ivan Locke i cili merr një telefonatë në ditën më të madhe të karrierës së tij, që shpaloset në një seri ngjarjesh ku ai shpejton rrugën në një makinë për 85 minuta. Tom Hardy luan rolin e Locke.

11. Non-Stop (2014)

Një Marshal Federal Air (Liam Neeson) përpiqet të bëjë çmos për të ndaluar një sulm në bordin e avionit të tij. Ai merr një serë mesazhesh me tekst që kërkojnë që një pagesë prej 150 milionë dollarësh të depozitohet në një llogari në det të hapur, përndryshe, do të ketë pasoja të rënda çdo 20 minuta.

12. 127 Hours (2010)

“127 Hours” është tregimi i vërtetë i Aron Ralston (James Franco), i cili ngecet nën një gur gjatë ecjes pranë Utah. Ralston më vonë merr masa të dëshpëruara para se të shpëtonte.

13. The Man From Earth (2007)

Një festë lamtumire për profesorin John Oldman bëhet një marrje në pyetje intriguese që ndodh në një dhomë të vetme për të gjithë filmin. Ai ndan me kolegët e tij historinë se ai ka pasur një të kaluar më të gjatë dhe të çuditshme se çdonjëri prej tyre mund ta kuptojë ndonjëherë.

14. Rear Window (1954)

I gjithë filmi është xhiruar nga një këndvështrim dhe kjo është ajo që e bën filmin super të tensionuar. Pasi humbi këmbën, Jeff është i kufizuar në një karrige me rrota për jetën, dhe ai fillon të vëzhgojë fqinjët e tij me aparatin e tij. Së shpejti, ai zbulon se një fqinj ka kryer një krim dhe Jeff nuk lë asnjë gur pa lëvizur deri sa të zbulohet e vërteta. /Telegrafi/