Filmi dokumentar nga Maqedonia “Toka e mjaltit” është zgjedhur si film i vitit sipas New York Times

Filmi dokumentar nga Maqedonia “Toka e mjaltit” e Tamara Kotevskës dhe Lubomir Stefanov është zgjedhur si film  i vitit nga ana e New York Times.

“Holy Land”, tani më ka fituar tre shpërblime në festivalin Sundance, një nga festivalet më të rëndësishëm të pavarur në Amerikë, sepse jep mundësinë që regjisorët me aspirata, të pavarur dhe të huaj, të promovojnë projektet e tyre dhe të tërheqin vëmendjen e opinionit më të gjërë.

Filmi nga Maqedoni është paramenduar si video informative e spoznorizuar nga shteti, sipas New York Times, i cili vlerëson se vepra “alegori e vërtet për rrethinën dhe jo vetëm komedi e çuditshme për problemin antik të fqinjëve të pakujdesshëm”. /Schoolture.info/