Schoolture TV

Dritare kulturore për të rinjtë

Edhe zyrtarisht: “Toka e mjaltit”, është nominuar për çmimin Oskar

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences e ka publikuar listën prej 92. Cmimeve për Akademinë në nëntë kategori: Film Dokumentar, Film dokumentar i metrazhit të shkurt, Film  Internacional, Maku up dhe Hairstyle Muzikë, Muzikë origjinale, Film i shkurt i animuar, Film i shkurt dhe Efekte vizuale.

Filma Dokumentar

Për cimimin e 92 të Akademisë do të garojnë 15 filma dokumentar, kategori në të cilën janë propozuar 150 filma. Anëtarët e jurisë kanë përzgjedhur 115 tituj që do të garojnë për Oskar, ndërsa në mesin e tyre është edhe “Toka e Mjaltit”.

Lista e filmave të nominuar, në bazë të renditjes janë:

“Advocate”
“American Factory”
“The Apollo”
“Apollo 11”
“Aquarela”
“The Biggest Little Farm”
“The Cave”
“The Edge of Democracy”
“For Sama”
“The Great Hack”
“Honeyland”
“Knock Doën the House”
“Maiden”
“Midnight Family”
“One Child Nation”

/Schoolture.info/