SHQIPËRI/ Uniforma e dikurshme në shkollë: niste bardhë e zi, përfundonte me ngjyra!

Në kuadër të ditës së parë të shkollës, Arkivi Qendror i Shtetit ofroi një foto të vjetër si ilustrim për urimin e vet kortezial si institucion.

Aty mund të vihet re uniforma e dikurshme, ajo me grykëse të zezë e jakë të bardha, e detyrueshme për çdo nxënës, që, duke përfshirë dhe çorapet e gardha, sidomos të vajzat, bëhej një pamje bardh e zi.

Kjo vijonte deri në përfundim të fillores. Më pas, elementi përbashkues ishte shalli i pionerit.

Sot, uniforma nuk ekziston më në shkolla publike. /tesheshi.com/